1. Hjem
  2. Tur og aktivitet
  3. Finn deg en tur!

P1016195-1-1024x635.jpg

 

TellTur

Det finnes mange fine turer man kan gå men hvordan kan vi finne dem? 

Informasjon om turer finnes på telltur.noPå telltur.no kan du dessuten registrere dine turer og delta i friluftsrådenes nasjonelle turpostkonkurranse. Konkurrer med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål.  Hvordan? Gå til telltur.no. Klikk på menypunktet «Alle turmål», zoom i kartet til ditt område for å se hvilke turmål som finnes, og bli med på tur! Samler du over 200 poeng får du et unikt FLiR-krus. 

 

Tell Topptur

Du trenger ikke å reise langt! Vi har valgt ut noen av tellturene til fire klippekort i regionen. Skaff deg et kort og delta i vår egen postkassetrim; Tell Topptur!

Tell Topptur er et samarbeid mellom FLiR og friluftsinteresserte lag og foreninger i hele regionen. Kortet kan kjøpes for 100 kr (voksen) og 50 kr (barn). Der står hvordan man kan ta seg dit, parkere og kort informasjon. Ved turmålet finnes en klippetang. Turene er merket i samarbeid med lokalt kjente friluftsentusiaster.

Det finnes også en postkasse ved turmålet med gjestebok som alle kan skrive i. 

Etter en vellykket prøveperiode i 2017 i Åseral med Tell ToppTur går vi nå 2018 videre med;

  • Bjelland (klippekort kan kjøpes på Joker og Marnardal rådhus)
  • Spangereid (klippekort kan kjøpes p åbensinstasjon, Spangfereid)
  • Vigeland (klippekort kan kjøpes på Kulturtorvet, rådhuset, Vigeland)
  • Grindheim (mer info kommer)
  • Åseral (klippekort kan kjøpes på rådhuset, bensinstasjonen og Ljosland fjellstove)

Klippekortet beskriver ti turer på hvert sted.

Åseral har laget en Facebookside om turene sine, den finner du her.

Her kan du se eksempel på hvordan et klippekort kan se ut, med beskrivelser om Åseralsturer og Bjellandturer! (For å se hele klippekortene må du kjøpe dem. De fra Bjelland på Joker eller i Marnardal rådhus, de for Åseral på Åseral rådhus, bensinstasjonen i Åseral eller på Ljosland Fjellstove.) De som ikke vil bruke klippekort kan lese om turene på telltur.no. Der kan man også registrere poeng for hver tur og delta i en nasjonal konkurranse. GOD TUR!

P2238950-kopi.jpg

 

God Tur

Vil du se informasjon om flere turer? GodTur.no er en turportal tilrettelagt av Statskog der både samarbeidsparter og folk flest kan legge inn turbeskrivelser til glede for alle som vil ut på tur. Man kan også skrive ut kart herifra. GodTur er ikke mobiltilpasset og fungerer derfor best på stor skjerm.

godtur2.png